Održano predavanje na temu rodno uvjetovanog i seksualnog nasilja u suradnji s udrugom Humanum

Drago nam je ponovno vas obavijestiti o daljnjm aktivnostima i nastavku uspješne suradnje koju provodimo s udrugom Humanum na projektu “Podržane, snažne I informirane – budućnost bez nasilja!”. Tako je 26.1.2023. u DVD Brestovac, na jednoj od lokacija na kojoj se provodi ovaj projekt održano prigodno predavanje na temu rodnog i seksualnog nasilja te informiranja o trenutnoj kaznenoj praksi u takvim slučajevima na prostoru Republike Hrvatske. Edukaciju su vodile stručnjakinje iz Ženske sobe odnosno Centra za žrtve seksualnog nasilja, Zagreb.

Aktivnosti projekta “Podržane, snažne i informirane – budućnost bez nasilja!” udruge Humanum i suradnika Društva multiple skleroze PSŽ, Centra za socijalnu skrb i Zajednice Udruga Društva Crvenog križa Požeško-slavonske županije, odnosno Sigurne kuća za žene i žrtve obiteljskog nasilja  usmjerene su identifikaciji faktora koji doprinose ranjivosti žrtve te utvrđivanju učestalosti nasilja nad ženama u riziku.

Svrha svih projektnih aktivnosti usmjerena je na osiguravanje uvjeta za djelotvoran i cjelovit utjecaj radi unaprjeđenja zaštite i pomoći žrtvi nasilja, te osvješćivanja šire javnosti o ovom problemu.

Tako se ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su se odazvali pozivu na edukaciju i pomoći u organizaciji, naročito osoblju Općine Brestovac, DVD Brestovac, OŠ Dragutina Lermana Brestovac i Crvenom križu Požeško-slavonske županije.

Kontakt podatci

Telefon (7.00 – 15.00 sati): 034 252 433
E-mail: sigurnakuca034@outlook.com
Adresa:
Zajednica udruga Društva Crvenog križa
Požeško-slavonske županije,
Osječka 12, 34000 Požega