Smještaj

Trenutni kapacitet namjenjen za žrtve nasilja i njihovu djecu je 12 smještajnih jedinica. Uz to su svim žrtvama osigurana sva osnovna sredstva za život: hrana, higijenske potrepštine, odjeća itd. Osim besplatnog smještaja, Sklonište također osigurava raznovrsnu prehranu, kućne potrepštine, odjeću te higijenske potrepštine. Žrtvi se na taj način osigurava svi potrebni resursi za normalan život.

ŽRTVA STE NASILJA? POTRAŽITE POMOĆ!

KAKO?
Žrtva obiteljskog nasilja nije jedina koja može potražiti pomoć. Nasilje su dužni prijaviti njezini prijatelji, obitelj, poznanici i kolege na poslu! Nasilje nije problem pojedinca i svi su odgovorni.

POLICIJA – 192
Po prmitku prijave za nasilje, policijski službenici izaći će na teren i žrtvu zaštiti. Nakog toga, oni će kontaktirati nadležni Centar za socijalnu skrb, a dežurni stručni radnik će se zatim pobrinuti za Vas.

NADLEŽNI CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB
Također, postoji mogućnost odlaska/kontaktiranja Centra za socijalnu skrb čiji će Vas stručni radnici dalje uputiti i osigurati Vam zaštitu. Telefonski kontakt Centra za socijalnu skrb u Požegi je 034 / 273 – 807. (7.00 – 15.00)

Kontakt podatci

Telefon (7.00 – 15.00 sati): 034 252 433
E-mail: sigurnakuca034@outlook.com
Adresa:
Zajednica udruga Društva Crvenog križa
Požeško-slavonske županije,
Osječka 12, 34000 Požega