Sudjelovanje na okruglom stolu Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela

11.09. 2023 godine s početkom u 10 sati u HZSR Područni ured Požega održan je okrugli stol u organizaciji Centra za podršku i razvoj civilnog  društva „DELFIN“. Isti je zapravo aktivnost programa Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela s financijskom podrškom Ministarstva pravosuđa i uprave  Republike Hrvatske koje već šest godina podržava rad Mreže.

Teme diskusije bile su nastavak (međuresorne) suradnje institucija i međusobna podrška te pilot projektu uspostave sustava referiranja /upućivanja žrtava na Nacionalni pozivni centar  i udruge članice Mreže.

Sudionice, sudionici sastanka  su bili policijski službenici, predstavnici institucija: HZSR Područni ured Požega, Obiteljski centar PS, sutkinje/sudci, državne/i odvjetnice/ci predstavnice/ci  organizacija civilnog društva, odnosno oni zainteresirani koji se u obavljanju svoga svakodnevnog posla susreću i/ili su na neki način povezani s predmetnom tematikom: u svakodnevnom radu se susreću  sa žrtvama i svjedocima. Kao predstavnik skloništa za žrtve obiteljskog nasilja Požeško-slavonske županije na okruglom stolu je sudjelovao stručni savjetni-psiholog Gabrijel Barunović.

Kontakt podatci

Telefon (7.00 – 15.00 sati): 034 252 433
E-mail: sigurnakuca034@outlook.com
Adresa:
Zajednica udruga Društva Crvenog križa
Požeško-slavonske županije,
Osječka 12, 34000 Požega