Uspješno dovršen suradnički projekt “Podržane, snažne i informirane – budućnost bez nasilja!”

Iako je formalno projekt udruge Humanum “Podržane, snažne i informirane – budućnost bez nasilja!” na kojem smo bili jedan od partnera završen u lipnju 2023. godine, sada možemo reći kako su ispunjeni svi (pred)uvjeti i aktivnosti vezano uz provedbu istog. U ime Društva Crvenog križa Požeško-slavonske županije i Skloništa za žrtve obiteljskog nasilja još jednom se zahvaljujemo udruzi Humanum i voditeljici Ivi Grgić na provedenim aktivnostima i donaciji!

Projekt “Podržane, snažne i informirane – budućnost bez nasilja!” je podržan sa € 26.964,80 financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

 

Trajanje projekta: 12 mjeseci, od 01. srpnja 2022.godine – 30. lipnja 2023. godine.

Aktivnosti projekta idu u smjeru identifikacije faktora koji doprinose ranjivosti žrtve te utvrđivanju učestalosti nasilja nad ženama u riziku.

Svrha svih projektnih aktivnosti usmjerena je na osiguravanje uvjeta za djelotvoran i cjelovit utjecaj radi unaprjeđenja zaštite i pomoći žrtvi nasilja, te osvješćivanja šire javnosti o ovom problemu.

U sklopu projekta će organizirana je edukacija za stručnjake, djelatnike i zainteresirane korisnike o problematici nasilja, koju će voditi stručnjakinja iz Ženske sobe, Zagreb, na području Grada Požege, Grada Pleternice, Općine Jakšić i općine Brestovac.

Zavod za socijalni rad Požeško-slavonske županije, Društvo Crvenog križa Požeško-slavonske županije, zapravo Sigurna kuća za žene žrtve nasilja i Društvo Multiple Skleroze PSŽ su, osim sa svojim rukovodstvom i djelatnicima, osobnim asistentima omogućile sudjelovanje svojim korisnicima, kako bi se osvijestile te podržale.

Kontakt podatci

Telefon (7.00 – 15.00 sati): 034 252 433
E-mail: sigurnakuca034@outlook.com
Adresa:
Zajednica udruga Društva Crvenog križa
Požeško-slavonske županije,
Osječka 12, 34000 Požega